Kurum Standartları Öğrenci ve Veli Girişleri Modülü (2017-2018 Öğretim Yılı İçin)

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Standartları Sistemi ile Genel Müdürlüğümüze bağlı tüm kurumlar (okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar ve yatılı bölge ortaokulları) ile imam hatip ortaokullarının belirlenen minimum yeterliliklere erişmesi hedeflenmektedir.

Nihai amacımız ise kurumlarımızdaki bu yeterlilikleri ölçüt alarak güçlü ve zayıf yönlerimizi belirlemek, ihtiyaçlarımız doğrultusunda gerekli iyileştirici çalışmalarda bulunmak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve faydacı eğitim politikaları geliştirmektir.

Okullarda çocuklarımıza sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, velilerin ve çocukların sistemi kullanarak görüşlerini içtenlikle ve doğru olarak yansıtmaları sistemin amacına ulaşması bakımından önem arz etmektedir.

Kurumlarda eğitim niteliğinin geliştirilmesi ancak sistemin tüm paydaşlarının özverili çalışması ile mümkün olacaktır.
Bu kapsamda

adresinden ilgili anketi doldurmanız istenmektedir.

Söz konusu yönerge doğrultusunda sistemde yer alan algısal yarar anketleri okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının yöneticileri, öğretmen, veli ve öğrencileri (okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri hariç) tarafından 9 Nisan - 29 Haziran 2018 tarihleri arasında doldurulacak; mevcut durum veri girişleri ise bütün okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının yöneticileri tarafından 21 Mayıs - 29 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.