T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Fevzi Özbey İlkokulu

TARİHÇEMİZ

"Özel okuldan daha özel bir devlet okulu " parolası ile hizmet sunmakta olan okulumuz...

İlk olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında Ankara ili, Yenimahalle ilçesinde bağlı olarak eğitime başlayan okulumuz, Fevzi ÖZBEY isimli hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılmıştır.

Öğrenci sayısı 2021-2022 eğitim-öğretim yılı itibari ile toplamda ortalama  915 civarında olup, bir sınıfta bulunan maksimum öğrenci sayısı 35 dir.

Birbirinden güzel dekore edilmiş, gereksinim duyulan hemen her teknolojik araç ve gereçle donatılmış 17 (ilkokul) ve 16 (ortaokul) olmak üzere toplam 32 derslik bulunmaktadır.

Her öğrencinin eşyalarının tamamını koyup koruyabileceği dolabı bulunmaktadır. Girilecek derse ait kitap ve dokümanlar alınır, bir önceki derse ait araç- gereçler yerine bırakılarak gereksiz taşıma işlemi olmamaktadır.

Tamamı okul aile birliği tarafından çalıştırılan toplam 5 personelimiz ile elimizden gelenin en iyisini en iyiyi hak ettiğini düşündüğümüz öğrencilerimiz için yapmaktayız.

Sağlıklı bir nesil yetiştirmek her açıdan olmazsa olmazlarımız arasındadır. Öğretmen ve öğrencilerimiz aynı öz bakım alanlarını kullanmaktadır. Bu hem kendimize güvenin bir göstergesi, hem de oluşabilecek bir aksiliğinin ivedilikle saptanıp giderilmesi açısından önemlidir.

Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla 4 çeşit yemekten  oluşan günlük yemek menülerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımız geniş ve ferah bir yemekhanede öğretmenlerinin kontrolünde karınlarını doyurmaktadırlar.

Tenis, voleybol ve basketbol spor dallarında alanlarında uzman öğreticilerimiz tarafından ilgili branş eğitimleri sunulmaktadır. Çeşitli yörelere ait halk oyunları kursları ile yaratıcı drama alanlarında da uzman kişiler tarafından yürütülen eğitimlerimiz mevcuttur. Teknoloji tasarım, Görsel sanatlar, Müzik, Masal, Zekâ Oyunları, Bilişim Sınıfı ve Pi sınıfı atölyelerimizde, çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirme adına elimizden gelenin de ötesinde destekler sunuyoruz.

"Özel bir devlet okulu " parolası ile hizmet sunmakta olan okulumuzda cimriliği yapılmayan tek olgu, sevgidir. Okulumuzun her alanında ayrıcalıklı, özel olduklarını hissettirebilmek; özgüvenleri yerinde, Atatürk İlke ve İnkılâplarının ışığında ve asla ödün vermeden ama bizi biz yapan temel değerlerin unutulmasına da asla müsaade etmeden sağlıklı, aydınlık nesillerin yetişmesine aracılık etmektir; ana hedefimiz.

 Okulumuza ismini veren Fevzi ÖZBEY

 15-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.03.2014 - Güncelleme: 15.08.2023 21:55 - Görüntülenme: 4364
  Beğen | 1  kişi beğendi