Ock

Bakanlık tarafından her tür ve kademedeki tüm okullara gönderilen resmi yazı ile Bakanlıkça hazırlanan "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Planı" örneği üzerinden, uygulama kılavuzu dâhilinde birinci dönem son haftasının öğrencilerin ilgisini çekecek ve coşkuyla geçirilecek bir hafta olarak tasarlanması amaçlanmıştır.

Yazıda daha önceden okullarca planlanan aktivitelerinde bu plana entegre edilmesi faaliyetlerin planlanması, okul ve çevre şartları göz önünde bulundurularak, velilere külfet oluşturmayacak etkinlik uygulamalarının yapılması önerilmektedir.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde okullarda 15-19 Ocak 2024 tarihleri arasında hafta boyu öğrencilerin çok yönlü gelişimine odaklanan; bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin yapılması, kendilerini ifade edebilecekleri etkinliklerin gerçekleştirilmesi istenmiştir.

Okullarda örnek başarı hikâyeleri, iyi uygulamalar, özgün çalışmalar ve çevre/insan duyarlılığına dair faaliyetlerle hafta planlaması yapılacaktır.

Ara

Ankara’ya gelişiyle Türk milletinin kaderini değiştiren Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir sürecin başlangıcını simgeleyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve temsil heyetinin Ankara’ya gelişinin 104. yılını coşku ve gurur içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Kas

Hayatını öğrenmeye, öğretmeye, vatanına, milletine, değerlerine bağlı nitelikli nesiller yetiştirmeye adamış tüm meslektaşlarımın gününü kutlarım.

Belgin YELDEN, Ecehan TİRYAKİ ve Süleyman TAPLI başta olmak üzere okulumuz kutlama programında emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve birbirinden yetenekli öğrencilerimizi tebrik ederim.

Kas

Sayın vekilimiz ve velimiz Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa Alkayış 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuzu ziyaret ederek, öğretmenlerimizin gününü kutladılar.

Adıyaman’ın meşhur çiğ köftesini öğretmen ve öğrencilerimize ikram ettiler.

Kas

Atatürk'ün büyük eseri, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacaktır.

Her 10 Kasım'da olduğu gibi bu yıl da atamızı özlem ve saygıyla anıyoruz kendisine ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum...

Ekm

Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun… İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Deprem tatbikatını tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımlarıyla gerçekleştirdik.

Ekm

Bu yıl Ankara’nın Başkent oluşunun 100.yılını kutladık. Aziz milletimizin başlattığı direniş harekâtının bir parçası olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ankara'yı başkent ilan etti. 13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen yasa önerisinin kabulüyle Ankara yeni kurulacak olan devletin başkenti oldu.

Ekm

Öğrencilerimizle birlikte, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün anlam ve önemine dair konuşmalar ve anma töreni gerçekleştirdik.

Ekm

Cumhuriyet'imizin 100. yılında öğrencilerimizle CodeWeek 2023 kapsamında “Cumhuriyetimizin 110. yılında Cody'i Kodluyorum” etkinliği düzenlenmiştir.

Açıklama:

Cody çocuklara kodlamanın temeli olan algoritma oluşturma becerisi kazandırmaya yönelik hazırlanmış bir oyundur.
Oyunda sağ, sol, yukarı, aşağı gibi yer yön komutları ile karakter Cody sandıkları toplayarak kırmızı bayrağa ulaşması sağlanır.
Oyunda süre değişkenine de yer verilmiştir. Algoritmayı en kısa sürede yazmaya ve hedefe ulaşılmaya çalışılmaktadır.

Eyl

Okulumuz Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurulu 05/10/2023 Perşembe saat 16:30 da okulumuz yemekhanesinde ,çoğunluk sağlanamadığı takdirde 12/10/2023 Perşembe günü aynı yer ve saatte yapılacaktır .

Eyl

Öğrencilerimizin teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarına olan ilgilerini arttırmak ve gelecekte bu alanlarda kariyer yapma hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Teknofest Ankara’yı gezdik. Öğrencilerimiz, Teknofest'te düzenlenen etkinlikleri gezdi, farklı stantları ziyaret ederek farklı projeler hakkında bilgi edindiler ve farklı üniversitelerin ve şirketlerin teknolojik gelişmeler hakkında sunumlar yaptığı etkinlikleri takip ettiler.

Haz

Fevzi Özbey İlkokulu 3. Sınıf  ve Fevzi Özbey Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerimizden oluşan Halk Oyunu Ekibimiz ile 8-12 Haziran 2023 tarihlerinde İtalya/Venedik'te düzenlenen "TWO STEPS TO VENICE'' - LIDO DI JESOLO,

ITALY" folklor festivaline katıldık.

10 gün süren  ve Balkan Turunu da kapsayan gezimize velilerimiz de katıldı ve öğrencilerimiz için unutulmaz bir deneyim yaşandı.