"BENİM VELİM BİR OKUR" e-Twinning PROJEMİZDEN

Fevzi Özbey İlkokulu Rehberlik Servisi katılmak isteyen tüm velilerimiz ile her ay bir kitap okudu ve ayda bir okulumuzda toplanıp o ayın kitabını değerlendirdi.

Toplantımızın son on dakikasında öğrencilerimiz de bize katıldı. Evde annelerinin/babalarının kitap okuduğunu, okulda hep birlikte kitap hakkında konuştuğumuzu gördüler.

"Hoşça kal!" dedi tilki, "İşte sana bir sır vereceğim basit sır; insan sadece kalbiyle baktığında görebilir, gözler asıl görülmesi gerekeni göremez..."

"Gözler asıl görülmesi gerekeni göremez..." diye tekrarladı Küçük Prens hatırlayacağından emin olmak için.

"Gülünü böylesine önemli yapan ona harcadığın zamandı..."

"Gülüm için harcadığım zamandı..." diye tekrarladı Küçük Prens hatırlayacağından emin olmak için.

"İnsanlar bu gerçeği unuturlar," dedi tilki, "Ama sen unutmamalısın, evcilleştirdiğin şeyden sonsuza kadar sorumlusun... Gülünden sorumlusun..."

"Gülümden sorumluyum..." diye tekrarladı Küçük Prens hatırlayacağından emin olmak için.

...

Tanışma toplantımızı ve ilk kitap değerlendirmemizi birlikte yaptık. Projeyi de çok sevdik, "Küçük Prens"i de... Hepimiz konuştuk, hepimiz dinledik. Her bir velimiz kitabın ayrı bir yerinden bahsetti. Yazarını da konuştuk, kahramanlarını da; Baobab ağaçlarını bile konuştuk.

07-01-202007-01-202007-01-202007-01-2020

Yayın: 07.01.2020 - Güncelleme: 15.08.2023 22:38 - Görüntülenme: 601