T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Fevzi Özbey İlkokulu

KAHRAMANLAR ÖNCE ÖĞRENDİ SONRA TEMİZLEDİ

Çevrenin korunması ve geri dönüşüm konusunda değişik paydaşlarla çeşitli projeler üreten Çankaya Belediyesi, son olarak üniversite ve okulumuz öğrencilerininde katılım sağlayarak  birlikte çalıştığı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Çankaya Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Atık Yönetim Topluluğu ile Fevzi Özbey İlk ve Orta Okulu’nda eğitim gören 44 öğrencinin kurduğu Yeryüzü Kahramanları (Heroes of the Earth) Topluluğu’nun işbirliğiyle gerçekleştirilen renkli ve keyifli bir çevre etkinliğini ağırladı. Etkinliğe Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç de katıldı. Sevinç, çocuklarla birlikte eğitim istasyonlarını gezdi ve etkinlikte eğitmen olarak görev yapan Hacettepe Üniversitesi Atık Yönetim Topluluğu öğrencilerinden bilgi aldı. 

Ahlatlıbel Tesisleri ve ODTÜ Ormanı’nın birleşim noktasında, doğayla iç içe yapılan etkinlikte, “Yeryüzü Kahramanı” çocuklar önce abla ve ağabeylerinden geri dönüşüm ve çevrenin korunması hakkında, oyunlarla renklendirilmiş bir eğitim aldılar; daha sonra hep birlikte doğadan geri dönüştürülebilir katı atıkları topladılar.
 
OYUN VE EĞİTİMLE ÇEVRE BİLİNCİ

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Gerçek’in proje danışmanlığında Katı Atık Yönetimi Bölümü öğrencisi 11 gencin kurduğu Atık Yönetim Topluluğu, ormanda kurdukları dört değişik bilim istasyonunda çocuklara biyolojik madde döngüsü, katı atık döngüsü ve çevrenin korunması hakkında, oyunlarla renklendirilmiş bilgiler verdi.

İki farklı kuşağı buluşturan oyun ve eğitim çalışmasıyla ilgili bilgi veren Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Sema Takmaz, geçtiğimiz yıl yine Çankaya Belediyesi işbirliğiyle benzer bir etkinlik yaptıklarını söyledi. “Daha önceki gibi bu çalışmamız da çocukların ilgisini oyun yoluyla çekecek; bilgiyi kendilerinin bulmasını ve dolayısıyla bu bilginin kalıcı olmasını sağlayacak bir yaklaşımla hazırlandı. Çocuklar, dört farklı istasyonda, geri dönüşümün hemen her safhasını yaşlarına uygun biçimde öğreniyorlar. Hem eğleniyor hem de içlerindeki yaratıcı gücü ortaya çıkarıyorlar” dedi.

44 öğrencinin, 11 “öğretmen”le 4 ayrı istasyonda dönüşümlü olarak yaptığı eğitim yaklaşık bir saat sürdü. Daha sonra hem çocuklar hem de üniversiteli abla ve ağabeyleri ellerine eldivenleri geçirip çöp topladılar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.05.2015 - Güncelleme: 29.05.2015 09:10 - Görüntülenme: 429
  Beğen | 0  kişi beğendi